Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Suçlu biziz

"Hakemlerde çifte standart var, doğru. Ama bütün suçu onların üzerine atmak da hayalcilik olur" "Öncelikle öz eleştiri yapmalı ve kendimize bakmalıyız. Avrupa hedefinden vazgeçmeyeceğiz".


Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Matias Delgado, içini FOTOMAÇ'a döktü. Sezon başından bu yana hem bireysel hem takım olarak gösterdikleri performansı, şampiyonluk şanslarını, hakemleri ve hayallerini anlatan Delgado, arkadaşımız Fatih Doğan'ın sorularını içtenlikle yanıtladı.

Geldiğin ilk günden bu yana nasıl deneyimler edindin. İstanbul'da
yaşam nasıl?
İlk gün büyük bir şehir ve büyük bir camiaya gelmenin şaşkınlığını yaşadım. İstanbul'u, benim geldiğim şehirle karşılaştıramazsınız bile. Bunun haricinde insanların futbolu yaşaması, seni durdurması ve konuşması, sana ne kadar sevgi ve saygı duyduğunu iletmesi çok büyük haz veriyor ve neşelendiriyor beni. Umarım onlara bunun karşılığını verebilmişimdir.

EN İYİSİNİ VERDİM
Delgado için özel seyircisi oluşmaya başladı. Haberin var mı?
Siz söyleyince fark ettim. İsviçre'de çok sağlam bir ilişkimiz oldu, onlarla hiç kontağı kaybetmedik. Orada da iyi niyetle çalıştığım, uğraştığım için hep sempatiyle ve anlayışla baktılar. Buraya geldiğimde Türk taraftarla da çok iyi iletişim kurdum.

Türkiye'de eleştiri ölçüsünü nasıl değerlendiriyorsun?
Türkiye'de insanların yaklaşımı, basının yaklaşımı bana karşı çok olumlu. Onlar da en iyisini görmek isterler. Ben de bunu vermeye çalışıyorum.

SAĞDA ZORLANDIM
Geride, ön liberoda oynayan yapı güçlenirse performansın % 100 artar mı?
Geçen sene genel olarak yapmak istediğim şeyler sonuca ulaşamıyordu. Bunda Tigana'nın beni uzun bir dönem sağ kanatta oynatmasının etkisi vardı. Bu sene daha fazla yaptığım şeyler sonuca ulaşıyor. Bu yüzden daha başarılı gözüküyorum.

Takım olarak başarılı mısın, şampiyonluk şansı devam ediyor mu?
Takım olarak avantajımızı kaybettik ama şampiyonluk iddiamız devam ediyor. Son üç maçı kazanmak istiyoruz.

Gerilerden gelip liderliği buldunuz, daha sonra kaybettiniz. Bu çöküşün nedeni neydi?
Liderliği yakaladıktan sonra Büyükşehir maçı bizim için kilit oldu. Her şey orada bozuldu. O maçın neredeyse tamamını 10 kişi oynadık. Ben hakemi ya da arkadaşımı suçlamak istemiyorum ama 10 kişi 11 kişiye karşı 1-1'lik skoru korumak zor, galibiyete ulaşmak daha zor. Belli bir süreden sonra eksiklik hissediyoruz. Belli bir sebepten ziyade, o maçı kaybetmek bir yıkım oldu.

HAKEMLER Mİ?..
Hakem hataları ve Belediye maçı şampiyonluğu nasıl etkiledi?
Hakemlerde çifte standart var. Bir maçta aynı pozisyona farklı, başka maçta farklı çalınıyor. Ancak bir suçlu aranıyorsa öncelikle suçlu biziz. Suçu hakemlere yıkmak kolaycılık olur. Ancak öyle maçlar oldu ki köstek oldular. Öyle maçlar oldu ki yardımcı hakem 'penaltıya' yürüyor, orta hakem 'devam' diyor. Bir maçta verilen karta, bir başka hakem farklı karar veriyor. Hakemler bize destek olsun değil ama köstek de olmasınlar, zarar vermesinler.

DERBİDE YIKILDIK
F.Bahçe maçının bu yarışa etkisi nasıl oldu?
F.Bahçe maçı erken finaldi. Bütün derbiler gibi oldu. 1-1'den sonra golü bulmak için saldırıyorduk, kontradan gol yedik. Bir penaltımız verilmedi. Kaybettiğimiz için çok üzüldük.

F.Bahçe'de Alex'in arkasındaki gibi sağlam, koşan bir futbolcu yapısı olsa performansın daha da artar mı?
Takımda belki de Edu (Cisse) oynamadığı zaman o bölge zayıf kalmış gözükebilir. Serdar Kurtuluş sakatlandıktan sonra toparlanamadı. Kolay değil. Orada bir sıkıntı yaşandı. İbrahim Toraman orada oynadığında kendimi çok rahat hissettim. Takviye yapılabilir. Ama takım birbirine bağlı. Bir işi yaparken bir yeri iyi yapıp, diğer tarafı kötü yapamazsınız. Defans kötüyse, orta saha iyi olsa ne olur. Forvette eksikseniz, diğer tarafla kapatamazsınız. Bu bir takım oyunu.

BEN LİDER DEĞİLİM
Lider olmak ister misin?
Lider değilim. Herkesin bir tarzı var. Ama lider olsam kendi tarzımda lider olmak isterim. Sahada bir liderle iş olmaz, herkesin kendini lider hissetmesi gerek.

Çok felsefik konuştun. Kendi tarzında lider ne demek?
Futbolda az konuşup çok oynamak lazım. Türkiye'de genel olarak sahada çok konuşup lider olmaya çalışanlar var. Avrupa'da liderler az konuşup, iyi oynuyorlar.

TEKLİF ALMADIM Kİ!
Beşiktaş lider ihtiyacı var mı? Bunu dile getirenler var.
Dünyada bütün takımların lider oyuncuya ihtiyacı var. "Peki ya sen?" derseniz, benim dil öğrenmem şart, bu konuda çok gayret etmem gerek.

Arsenal'in seninle ilgilenmesi için ne diyorsun?
Arsenal'in nasıl bir takım olduğunu söylemeye gerek yok. Ama bana resmi bir teklif gelmedi. Bugünlerde medyadan beni transfer etmek istediklerini öğreniyorum.

Ülker'in Beşiktaş'a hediyesisin. Sözleşmen 1 yıl sonra bitiyor ve serbest kalıyorsun. İki yol var. Ya kontratını uzatacaksın, ya da ödenen 5 milyon euro'yu kurtarmak için satılman düşünülecek. Bu iki yol karşına çıktığında ne yapacaksın?
Güzel bir analiz yaptınız. Şampiyonluk şansımız az olsa da 3 maç sonunda Avrupa'da nerede olacağımızı göreceğiz. Takımın şu durumunda bunları düşünmek gibi bir lüksüm yok. Lig bitecek, ailemle tatile gideceğim. Tatil bittiğinde o zaman önümdeki şartları değerlendireceğim. Sözleşme mi uzatıyorum, uzatmadan mı kalıyorum, yoksa gidiyor muyum, o zaman sorarsınız. Döndüğümde cevaplarım.

HOCAMLA ANLAŞTIK
Son iki hafta yedek soyunman için ne düşünüyorsun?
OFTAŞ maçından önce sakattım, yedek oynayacağımı biliyordum. Hocamla konuşup anlaşmıştık. İhtiyaç olursa oyuna girecektim. İhtiyaç oldu ve girdim. Son maçta ise, bırakın da bazen ben de oturayım kulübede. Bu karara saygı duymamız gerekiyor.

İyi bir aile babası mısın? Genç yaşta 2 çocuk, hedefin kaç?
Nicolas ve Dolares isimlerinde iki çocuğum var. Yeter iki tane! İyi baba olup olmadığımı, onlar büyüyüp konuştuktan sonra söyleyebilirim ancak.

FATİH DOĞAN

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Suçlu biziz
'İşimiz çok zor'
10 numara özeldir

Büyük taarruz
Fırçayı yedi zam yolda!
Ayrılmak istemiyor
Moskova'ya ret
Tello katılmadı
Önce gençler
Beşiktaş günlüğü
 
Stoper yetmez
Beşiktaş' ta koca bir sezon yaşanan tek sorun stopermiş gibi...
Müthiş doping
Futbolcula-rıyla görüşen Yıldırım'...
Semih Şentürk: Öce F.Bahçe
Ligde gol krallığına koşan Semih...
Bayram yeri
23 Nisan coşkusunun yaşandığı...
F.Bahçe' ye bileniyor
Fıtık teşhisi konulan ve bu...
Trabzon 10' u buldu
Hajdut Split' li oyun kurucu yeşil...
Mondragon bir adım önde
Trabzonspor' un tecrübeli kaleci...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu